Linde Gas werkt structureel samen met A.S.E. Repair BV

Aad Admiraal, werkvoorbereider en inspecteur van Linde Gas Benelux B.V., werkt vanuit zijn functie veelvuldig samen en maakt gebruik van de kennis en kunde van A.S.E. Repair BV en VCC BV. Linde Gas Benelux B.V. richt zich op de productie en verkoop van technische, medische en speciale gassen en gasmengsels, én op de marketing en distributie van gas-gerelateerde apparatuur, systemen en diensten. We spraken Aad over de samenwerking met A.S.E. Repair BV en VCC BV. Daarbij kwam ook de revisie van een tiental geflenste veiligheden van een wel zeer bijzonder formaat aan bod.

 

Dagelijks met de mooiste machines werken

Na het succesvol afronden van zijn opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel kreeg Aad al snel een baan aangebonden bij Linde Gas Benelux B.V. Hier heeft Aad zichzelf doorontwikkeld en diverse functies bekleed. Inmiddels werkt Aad al ruim 38 jaar Linde Gas Benelux B.V. en nog steeds met genoegen. “De sfeer in het team is goed en ik mag dagelijks met de mooiste machines werken. Wat wil je nog meer?”, beaamt Aad.

 

Een innovatieve speler in de markt

Aad: “Wat kenmerkend is voor Linde Gas Benelux, is dat we continue bezig zijn met innoveren. We passen de nieuwste technieken toe en starten veel nieuwe projecten op. Alles wat we doen is gericht op verbetering en groei in de gassector. Bijvoorbeeld: nu de gaskraan in Groningen wordt dichtgedraaid moet er op andere plekken gas worden gewonnen, denk bijvoorbeeld aan de Noordzee. Het gas uit de Noordzee heeft echter een andere waarde dan het gas uit Groningen. Om het Noordzeegas te kunnen splitsen hadden we de nieuwste machines nodig. Linda Gas Benelux schaft deze direct aan zodat het werk door kan gaan”.

 

Korte, directe lijnen

De samenwerking tussen Linde Gas Benelux B.V., A.S.E. Repair BV en VCC BV is zo’n 10 tot 15 jaar geleden ontstaan. “De cryogene techniek is een zeer specialistische sector. Toen wij op zoek waren naar een expert die producten aanbiedt van HEROSE, kwamen we in contact met A.S.E. Repair en VCC. We werken er nog steeds mee samen dus dat zegt natuurlijk wel iets”, zegt Aad met een lach. “Wat met name zo goed voor ons werkt zijn de korte, directe lijnen met Jeffrey Möllmann en Ron van der Weerd. Doordat je altijd contact hebt met dezelfde twee medewerkers leer je elkaar en het bedrijf kennen. Beide heren denken proactief mee wanneer er zich een probleem voordoet en in overleg komen we tot de beste oplossing voor de situatie. Daarnaast zijn ze ook altijd in voor een praatje, dat maakt de samenwerking nog gemoedelijker”.

 

Veerveiligheden van zo’n 750 kg per stuk

“In verband met de periodieke herkeuringen van onze veiligheden werken wij op structurele basis met A.S.E. Repair en VCC samen”, vertelt Aad. “A.S.E. Repair voert de herkeuring uit en VCC levert indien nodig nieuwe onderdelen en/of nieuwe veiligheden. Onlangs heeft A.S.E Repair, op verzoek van Linde Gas Benelux, een 10-tal geflenste veiligheden volledig gereviseerd voor de luchtsplitsingstorens van Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal. In dit productieproces spelen de industriële gassen van Linde Gas een cruciale rol.

 

Wat deze herkeuring bijzonder maakte is dat de veerveiligheden zo’n 750 kg per stuk wogen. Die verstuur je niet zomaar even met een postpakket. A.S.E. Repair heeft ons tijdens deze herkeuring uitstekend gefaciliteerd. Het feit dat zij zelfs dermate grote veiligheden kunnen testen laat zien dat het een professionele en gedegen partij is. Ik kijk ernaar uit om met hen te blijven samenwerken”, besluit Aad.