“Door samen te werken worden we allemaal sterker”

Waar A.S.E. Repair BV en VCC BV een grootheid zijn in de cryogene techniek is Handelsonderneming PD een gevestigde naam in de wereld van gasappendages. Ze zijn een groothandel voor de gastechniek en adviseren afnemers over de toepassing van gasappendages en apparaten. Daarbij hebben ze kennis van wetten, richtlijnen en voorschriften in de gastechnische markt. Martie, technisch manager, is verantwoordelijk voor alle techniek binnen Handelsonderneming PD en vertelt graag meer over de samenwerking tussen Handelsonderneming PD, A.S.E. Repair BV en VCC BV.

“Gas moet van A naar B getransporteerd worden, Handelsonderneming PD levert hiervoor de componenten aan onder andere de installateurs die er vervolgens mee aan de slag gaan om daarvoor te zorgen”, legt Martie uit. “Wij leveren aan diverse branches maar de voornaamste branches zijn de metaal-, medische en voedingsmiddelenindustrie, aangevuld met appendages voor alternatieve brandstoffen zoals LNG en waterstof. In de voedingsmiddelenindustrie dient gesneden vlees en groente verpakt te worden. In deze verpakkingen wordt tijdens het verpakken een gasmengsel van onder andere zuurstof, stikstof en koolzuur gespoeld om het voedsel langer houdbaar te houden. Wij leveren onder andere gasmengers en gasappendages waarmee dit gedaan kan worden”.

Ieder zijn eigen specialisatie

“Waar A.S.E. Repair, en zusteronderneming VCC de specialisten zijn binnen de cryogene techniek zijn wij dat bij gasvorming. Handelsonderneming PD, A.S.E. Repair en VCC hebben veel dezelfde klanten en vullen elkaar goed aan. Bij alle partijen staat de klant centraal. De samenwerking is 8 à 9 jaar geleden begonnen waarna Jeffrey en ik ongeveer 4 jaar geleden samen het idee geopperd hebben om meer samen te werken als partners. In deze branche worden concurrenten nog wel eens tegen elkaar uitgespeeld, terwijl ieder bedrijf zijn eigen specialisme heeft en juist elkaar kan versterken”, vertelt Martie.

Samen zorgen we ervoor dat de klant verder kan

“We werken op diverse projecten samen. Handelsonderneming PD heeft wel degelijk cryogene appendages in het pakket, we hebben de kennis maar waar wij geen invulling hebben of een snelle levertijd is nodig, dan overleg ik met Jeffrey wat kan en zo ook andersom voor de gasappendages. We kennen elkaars services en productenpakket, dat is makkelijker voor de klant. Op deze manier is onze klant sneller geholpen. Door het grondstoffentekort is het soms een uitdaging om op tijd en voor een prima prijs/kwaliteit het product bij de klant te leveren. Daarom schakelen we met A.S.E. Repair en VCC zodra we zelf het product niet op voorraad hebben en dat werkt wederzijds. We doen er alles aan zodat onze klanten verder kunnen”.

De technische kennis en ervaring blijft behouden

“De klant merkt niks van de schakel tussen de drie bedrijven, hij heeft namelijk maar één contactpersoon. De klant staat centraal en wij zorgen dat deze op de beste manier geholpen wordt. Handelsonderneming PD, A.S.E. Repair en VCC werken strategisch samen en zullen dit in de toekomst verder uitbouwen. Door kennis, kunde en ervaring met elkaar te delen zorgen we ervoor dat de technische kennis behouden blijft. Optimale service voor elke klant”.