A.S.E. Repair BV reviseert, namens Linde Gas, geflenste veiligheden voor Tata Steel

A.S.E. Repair BV reviseert, namens Linde Gas, geflenste veiligheden voor Tata Steel

In opdracht van Linde Gas Benelux B.V. heeft het team van A.S.E. Repair BV onlangs een 10-tal geflenste veiligheden volledig gereviseerd voor de luchtsplitsingstorens van Tata Steel in IJmuiden. Met deze complete revisie zijn de veiligheden weer totaal nagekeken, gecontroleerd en gekeurd. De installatie kan weer ‘veilig’ in productie voor de volgende periode. Tata Steel en Linde Gas zijn hiermee geholpen.

 

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. In dit productieproces spelen de industriële gassen van Linde Gas een cruciale rol. Op het terrein van Tata Steel staan twee luchtsplitsingstorens die Tata Staal voorzien van de juiste gassen in de specifieke concentraties. Overige technische gassen als bijproducten worden door Linde Gas opgeslagen en voor andere doeleinden gebruikt.

 

De meerwaarde van periodiek onderhoud

“Periodiek onderhoud aan veiligheden loont in feite altijd”, stelt Ron van de Weerd, eigenaar van VCC BV en A.S.E. Repair BV. “Op deze manier worden onverwachte productiestops, energieverlies en eventuele schade aan de veiligheden en installatie voorkomen. Daarbij, wanneer veiligheden niet goed functioneren kunnen er grote risico’s ontstaan. Denk aan brand- of explosiegevaar bijvoorbeeld.

In de luchtsplitsingstorens van Tata Steel zitten daarnaast dermate grote geflenste veiligheden dat het levertijd- en kostentechnisch interessant is om deze periodiek te onderhouden. Dat voorkomt ook investeringen in nieuwe veiligheden en maakt het beter beheersbaar”.

 

Volledige revisie volgens TUV certificering

Het team van A.S.E. Repair BV heeft de veiligheden opgehaald en in de werkplaats volgens TUV standaarden gereviseerd. Hierin is, naast Lloyds, ook volgens een tweede keuringsinstantie gekeurd NOBO, dat staat voor ‘Notified Body’, gekeurd.

“Hierin volgen we een gecertificeerde werkwijze zodat de geflenste veiligheden weer volledig gekeurd en inzetbaar zijn in de installatie. Tijdens de revisie troffen we in één van de veiligheden een vogelnestje aan. (zie foto) Vandaar ook onze tip om de uitlaat van de veiligheid te beschermen met een rooster”, besluit Ron zijn verhaal.

De gereviseerde veiligheden: