Pleeg tijdig preventief onderhoud aan veerveiligheden

Het is van essentieel belang dat appendages in een installatie goed blijven functioneren. Om dit te realiseren voert A.S.E. Repair BV periodiek preventief onderhoud uit. Onze monteur Tom Werkhoven legt uit hoe binnen dit stoom reduceerstation een stoom reduceerventiel, twee klepafsluiters en twee veerveiligheden volledig zijn gereviseerd en afgesteld.

 

Voorkomen van storingen en schade

“Preventief onderhoud is van belang om storingen en schade aan de installatie te voorkomen”, stelt Tom. “We voeren continu inspecties uit om de conditie van de installatie te bepalen. Dit levert aanwijzingen op waarop wij het onderhoud op korte en lange termijn kunnen plannen. Uiteraard schakelen we direct wanneer blijkt dat er acuut onderhoud nodig is. Hierdoor reduceren we de kans op onverwachte storingen en defecten”.

 

Volledige revisie van veerveiligheden

Bij het stoom reduceerstation op de foto werd een lekkage geconstateerd. Tom: “In deze installatie zie je diverse stoomafsluiters en veiligheden. We constateerden dat er water uit het isolatiepack kwam, doordat er condenswater uit de open kap van de veiligheid lekte. Reden genoeg om de twee veerveiligheden te demonteren en in onze werkplaats volledig te reviseren. Een stoom lekkage geeft namelijk energieverlies en kan een storing of defect veroorzaken waardoor de installatie stil komt te staan. De veerveiligheden zijn gekeurd conform Lloyd’s keuring en vervolgens samen met de klepafsluiters en het stoom reduceerventiel weer in de installatie gemonteerd”.

 

Verlenging van de levensduur

Door de veerveiligheden tijdig te reviseren en opnieuw af te stellen is de levensduur van de veiligheden aanzienlijk verlengd. Daarmee is ook een eventuele onverwachte downtime van de installatie voorkomen.

 

Wil jij weten of jouw installatie toe is aan preventief onderhoud? A.S.E. Repair BV helpt je graag om jouw safety valve management op peil te houden.

 

Preventief onderhoud ASE Repair