Update vanuit de werkplaats – Cryogene afsluiters

Leroy Wesker is binnen A.S.E. Repair BV een belangrijke collega. Maandelijks geeft hij een update van een van de projecten waar het team van A.S.E. Repair BV aan werkt. Dit keer staan wij stil bij de afsluiters die voor Greenyard Frozen, een grote speler die met cryogene techniek werkt, zijn ontwikkeld.


Leroy: “Greenyard Frozen wilde enkele nieuwe afsluiters om in hun installatie te plaatsen. De belangrijkste eigenschap van een afsluiter is dat deze technisch en functioneel goed werkt. Wij hebben een ontwerp op maat gemaakt waarbij de afsluiters niet alleen aan alle functionaliteiten voldoen, maar deze ook esthetisch een mooie uitstraling hebben. Iets dat onze klant zeer op prijs stelde”.


De afsluiters zijn volledig naar wens samengesteld. Een dubbelwerkende aandrijving op een klepafsluiter met regelkarakteristiek. Leroy: “Bovenop de afsluiters van HEROSE hebben wij een speciale dubbelwerkende lineaire zuiger aandrijving met luchtbediening geplaatst. Onze fabriek HEROSE had in hun productie geen standaard oplossing. Dus zijn wij, in overleg met HEROSE en de klant, aan de slag gegaan. Door middel van onze praktijkervaring hebben wij de afsluiters en aandrijvingen passend op elkaar gemaakt. Vervolgens hebben we dit compleet gemaakt met een mooie plaat van volledig RVS en een functietest uitgevoerd. Het eindresultaat is dat er een betrouwbare en mooie afsluiter met regelkarakteristiek en dubbelwerkende aandrijving in de installatie van de klant geïnstalleerd zit. Dubbelwerkend betekent dat er twee luchtingangen op de aandrijving zitten. Eén om de klep te openen en één om deze weer te sluiten”.


Dit is een praktijkvoorbeeld waarbij A.S.E. Repair BV het verlengstuk vormt van fabrikant HEROSE. Het team van A.S.E. Repair BV denkt mee om tot unieke, kwalitatieve oplossingen te komen. Het is zelfs mogelijk dat wij dergelijke speciale appendages in de installatie plaatsen. Informeer naar de mogelijkheden.


Cryogene afsluiters - ASE Repair BV - 1