Succesvolle hercertificering: officiële reparatie en onderhoud partner HEROSE

Sinds enkele jaren mag A.S.E. Repair BV zich de officiële reparatie en onderhoud partner van HEROSE in de Benelux noemen. Dit betekent dat het Nederlandse bedrijf als enige in de Benelux de appendages in naam van HEROSE mag repareren. Afgelopen week heeft A.S.E. Repair BV samen met HEROSE de procedures van de herkeuring succesvol doorlopen.

 

“De certificatie laat zien dat wij in staat zijn om het reparatie en onderhoud aan de HEROSE appendages volgens de kwaliteitsnormen van de Duitse fabriek uit te voeren. Daarmee is A.S.E. Repair de enige partner in de Benelux die alle artikelen in naam van HEROSE mag repareren en onderhouden. Hierdoor wordt de levensduur van de appendages en veiligheden verlengd. Dit geldt voor alle regelkleppen, afsluiters, veiligheden, kogelkranen en reduceertoestellen van HEROSE”, vertelt Ron van de Weerd, directeur van A.S.E. Repair BV.

 

Trotse partner in nieuw levering, reparatie en onderhoud

De herkeuring en bijbehorende procedures werden ter plaatse beoordeeld door Dipl. Ing. Matthias Reinhardt, Director Customer Service & Test Lab bij HEROSE. “The workshop always looks clean, tidy and well organised. Well prepared to service the (cryogenic) HEROSE products for the customers”, vertelt Reinhardt over A.S.E. Repair BV. Waar A.S.E. Repair BV in de Benelux de officiële partner is in reparatie en onderhoud voor HEROSE, is moederbedrijf VCC BV de officiële partner en exclusieve vertegenwoordiger in de nieuw-levering van HEROSE appendages. “Naast levering en reparatie van andere appendages, fungeren wij als VCC en A.S.E. Repair als een one-stop-shop voor HEROSE producten. Een gegeven waar wij uiteraard trots op zijn”, stelt Ron.

 

Het belang van goedwerkende appendages

“Vanuit onze service en praktische ervaring adviseren wij onze klanten over de juiste veiligheden, toepassingen en productspecificaties. Het is namelijk van evident belang dat onder andere de juiste veer, doorstroomhoeveelheid, insteldruk en ook wisselventiel voor de veiligheid geselecteerd wordt. Met name bij veiligheidstoestellen hechten wij er een groot belang aan om de juiste veer voor een bepaalde insteldruk te kiezen. Er is namelijk een groot scala van soorten veren. Een verkeerde werking van de veiligheden kan namelijk een onveilige situatie creëren. In de praktijk zien we dat hier nog wel eens fouten in gemaakt worden. Ben je bewust van de onderdelen die je verwisselt en welke consequenties kunnen volgen. Zorg dat de juiste werking van de appendage behouden wordt en er geen veiligheidsrisico ontstaat”, licht Ron toe.

 

 

 

 

Dipl. Ing. Matthias Reinhardt is lid van de volgende standaardisatiecommissies:

  • CEN TC268, en ISO TC 220 ,
  • IN 1626 en ISO 21011.
  • ISO/TC/153 WG12
  • LNG Valve standard 2892/1