Speciale reiniging van veiligheden bij zuurstoftoepassing

Een van de meest gebruikte industriële gassen is zuurstof. Tijdens opslag en transport is zuurstof vloeibaar, als toepassing wordt zuurstof als gas gebruikt. Veel bedrijven die gebruikmaken van zuurstof, beschikken over zowel de vloeibare vorm als gas.

 

In vloeibare vorm heeft zuurstof een temperatuur van -183°C. Door middel van verdampers wordt vloeibaar zuurstof omgezet naar gas. Op die manier is het bruikbaar in diverse industrieën, waaronder de technische, medische en voedselindustrie.

 

Bij specifieke stroomsnelheden, die afhankelijk is van de werkdruk, kan zuurstof als gas een ontstekende reactie hebben op ‘vuil’ waaronder olie, vet, roest, vocht en stofdeeltjes. Bij veiligheden die bij zuurstoftoepassingen gebruikt worden, is het dan ook van enorm belang dat deze altijd olie, vet- en vuilvrij zijn. Hiervoor heeft ASE Repair een speciale reinigingsprocedure ontwikkelt, welke onlangs door een van onze klanten na een audit opnieuw akkoord is bevonden.

 

Reinigen
Alle onderdelen van de veiligheid die in aanraking komen met zuurstof, moeten worden schoongemaakt volgende een specifieke procedure. Deze bestaat uit enkele stappen.

 

Voor het starten van de reinigingsprocedure moeten alle onderdelen worden ontdaan van residuen die ontstaan zijn tijdens de revisiewerkzaamheden. Daarna word elk onderdeel individueel in de reinigingsmachine geplaatst, zodat zij elkaar niet raken. Dit voorkomt eventuele beschadigingen en zorgt ervoor dat de vloeistof vrij langs alle oppervlakken kan stromen. De onderdelen worden volgens een passend programma, afgestemd op grootte en materiaal van de veiligheid, op 80°C ondergedompeld in water met een speciale reinigingsvloeistof.

 

Na het reinigen worden de onderdelen gedroogd en in vetvrije containers geplaatst. Met olie- en vetvrij gereedschap wordt de veiligheid gemonteerd, voordat hij met olie- en vetvrije perslucht wordt ingesteld op de juiste insteldruk.

De UltraSoon Reiniger

 

Afdrogen en monteren

 

Klaar voor verzending

Controle

ASE Repair controleert iedere veiligheid op eventueel achtergebleven vuil, voordat deze individueel en stofvrij verpakt wordt. Er zijn verschillende manieren om deze controle uit te voeren. ASE Repair maakt gebruik van een blacklight lamp met paars licht, golflengte 395-400 nm. Vuildeeltjes lichten onder deze lamp wit op. Door het contrast paars <-> wit is achtergebleven vuil goed te detecteren. Deze methode wordt ook vaak gebruikt voor sporenonderzoek door forensisch onderzoekers.

 

Andere methoden om een controle uit te voeren, zijn de zogenoemde wipe-test of met een spotcheck waarbij gebruikt gemaakt wordt van wit licht.

 

Risico’s
Zoals hierboven reeds is vermeld, geeft zuurstof als gas een ontstekende reactie op vuil. Risico’s bij het gebruik van niet of onvoldoende gereinigde veiligheden zijn zelfontbranding of explosie. Zelfs metaalbrand is niet uitgesloten.

 

Op de foto hiernaast ziet u een klep die beschadigd is door een ontstekende reactie. Er is blijvende schade aan dit onderdeel en, logischerwijs, wordt hij niet meer in een productieproces gebruikt.

 

ASE Repair regelt het!
De specifieke reinigingsmethode die ASE Repair hanteert, wordt inmiddels tot volle tevredenheid voor een groot aantal van onze klanten toegepast. Afgelopen december heeft een van onze grootste klanten de procedure gekeurd. Voor deze keuring zijn wij met vlag en wimpel geslaagd.

 

Wilt u ook weten wat ASE Repair voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 024-3733884 of stuur een e-mail naar info@aserepair.nl.