Air Liquide vaart wel bij service VCC en ASE Repair

De intensieve en jarenlange samenwerking tussen Air Liquide BV en de bedrijven VCC BV en ASE Repair BV kun je gerust een succesverhaal noemen. Het concern, met onder meer een vestiging in Eindhoven, is uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de medische sector. De groei en bloei van Air Liquide is volgens Manager Workshop Benelux Erik Sweere mede te danken aan de prima service van toeleverancier VCC BV en ASE Repair BV dat zorgt voor reparatie, onderhoud en certificering. “Je kunt in dit geval met recht spreken van een gouden driehoek”, stelt Erik.

 

Proactief en probleemoplossend
In de onderlinge samenwerking wordt optimaal gebruik gemaakt van de expertise en specifieke kwaliteiten van zowel toeleverancier VCC BV als servicebedrijf ASE Repair BV. “VCC BV levert voor ons al jarenlang cryogene afsluiters, appendages en revisie-onderdelen. Zij leveren kwaliteitsproducten voor concurrerende prijzen. Soms zitten wij heel hard om een bepaald product verlegen en dan halen ze bij VCC BV alles uit de kast om dat voor elkaar te krijgen. Dat proactief meedenken en snel kunnen handelen is kenmerkend voor deze leverancier. Daarin is de hand van directeur Ron van de Weerd goed te zien. Wij hebben vanaf dag 1 van onze samenwerking een prima klik. Als ik ergens mee omhoog zit hoef ik hem maar te bellen, appen of mailen en het wordt geregeld. Dat werkt echt super”, zegt Erik.

 

Snel schakelen
Waar ze bij Air Liquide bijzonder goed te spreken zijn over toeleverancier VCC BV, daar geldt dat zeker ook voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden die het Eindhovense bedrijf aan ASE Repair BV uitbesteedt. “Zij hebben veel expertise en ervaring met het testen, repareren, onderhouden en certificeren van de apparatuur waar wij mee werken. Als er echt haast bij is dan is dat nooit een probleem. Het is echt fijn als je blindelings op zo’n technisch servicebedrijf kunt vertrouwen. Zij houden rekening met de belangen van klanten zoals wij.”

 

Outsourcing voorraadbeheer
Ter illustratie van de hechte samenwerking noemt Erik Sweere het stukje voorraadbeheer dat VCC BV voor Air Liquide uit handen gaat nemen. “Zij leggen de onderdelen die nodig zijn voor de revisie van veerveiligheden op onze locatie op voorraad en houden de voorraad op peil. Het is dus hun verantwoording dat wij nooit mispakken. Zo’n stap zet je natuurlijk alleen maar als er sprake is van een groot onderling vertrouwen. Wij kunnen hierdoor nog sneller aan de wens van onze opdrachtgevers voldoen. VCC BV en ASE Repair BV zijn twee afzonderlijke bedrijven maar door met beide partijen samen te werken is er een totaalpakket dat perfect aansluit op onze wensen en behoefte.”