Nieuwe op afstand bestuurbare vlinderkleppen en kogelkranen voor de papierindustrie

Voor een gespecialiseerde papierfabriek, welke bekendstaat om haar innovatieve papieroplossingen, heeft A.S.E. Repair BV voor hen twee nieuwe vlinderkleppen en een nieuwe kogelkraan op maat gemaakt. Leroy Wesker, chef werkplaats, vertelt meer over dit project.

 

“De papierfabrieken hebben te maken met lastige media, waar onder emulsies. Deze  papierfabriek heeft diverse standaard appendages in bedrijf die de installatie draaiende houden. Ze zorgen ervoor dat de overdruk tijdig afgevoerd wordt waardoor de veiligheid gewaarborgd wordt en de productie kan blijven draaien. Een van de vlinderkleppen in de installatie was kapot en diende vervangen te worden. Zo hebben wij, op basis van de opgedane kennis en ervaringen, twee nieuwe vlinderkleppen samengesteld, zodat deze passen in het systeem van de papierfabriek. Om in de toekomst te zorgen dat de productie niet stil komt te liggen, zijn er direct twee vlinderkleppen aangeschaft. De ene is direct in de installatie geplaatst en de ander ligt klaar op de plank. Deze kan op ieder gewenst moment ingezet worden”.

 

De vlinderkleppen hebben een elektro/pneumatische bediening inclusief regeling. Leroy: “Deze hebben wij in onze werkplaats gebouwd en werkend gemaakt voor deze speciale papierfabriek. Hierbij werkt de vlinderklep binnen een range van 4 tot 20 milliampère, waarbij de klep opengaat bij 20 milliampère en volledig gesloten is  wanneer de vlinderklep 4 milliampère bereikt”.

 

Het team van A.S.E. Repair BV denkt graag mee om vlinderkleppen, afsluiters, veiligheden en regelkleppen volledig op maat en werkend voor uw installatie te maken. De jarenlange ervaring wordt ingezet om tot een optimale oplossing te komen. Voor meer informatie over onze appendages en het nodige reparatie en onderhoud, neem contact met ons op!

 

ASE Repair BV - Vlinderkleppen en kogelkranen - Papierindustrie