NIPPON GASES wordt ontzorgd door VCC en A.S.E. Repair

Het van oorsprong Japanse bedrijf NIPPON GASES is zich de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op de Europese markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verhuren van bulktanks voor zuurstof, stikstof en CO2 voor onder meer de foodsector, medische instellingen en metaalverwerkingsbedrijven (lassen en snijden) Vanuit de Nederlandse vestiging in Vlaardingen bedienen service coördinator Marcel Wever en zijn collega’s de Belgische en Nederlandse klanten. Voor inkoop van nieuwe afsluiters en veiligheden, maar ook voor het onderhoud, reparaties, keuringen en certificering van de cryogene installaties laat NIPPON GASES zich ontzorgen door VCC BV en A.S.E. Repair. “Die complete service via één aanspreekpunt bevalt mij prima”, zegt Marcel.

 

De samenwerking tussen Marcel Wever en Ron van de Weerd is er een van jaren. “Ik werk al ruim 15 jaar met Ron samen. Bij NIPPON GASES kochten wij eerst onze nieuwe afsluiters en veiligheden rechtstreeks bij Herose in Duitsland. Later werd één van de bedrijven van Ron (VCC BV) dealer voor heel de Benelux en gingen wij rechtstreeks via dat bedrijf onze nieuwe onderdelen inkopen. Weer wat later gaf Ron aan dat hij via zijn andere bedrijf (A.S.E. Repair) ook het onderhouden, repareren, keuren en certificeren van onze cryogene afsluiters en veiligheden kon verzorgen”, aldus Marcel.

 

Korte lijnen, snel schakelen

De opdrachtgevers van NIPPON GASES en allerlei veiligheidsinstanties stellen hoge eisen aan de cryogene installaties. Daar zijn Marcel en zijn collega’s zich terdege van bewust. “Het gaat bij onze business veel verder dan het simpelweg neerzetten en tijdig afvullen van grote of kleine bulktanks”, vertelt de ervaren service coördinator. Marcel prijst zich daarom gelukkig dat hij altijd kan rekenen op een team vakkundige collega’s die hij dagelijks aanstuurt. “Ik sta tussen onze afdeling verkoop en de klant in. Heel veel zaken regelen wij zelf, maar voor inkoop, service en onderhoud zijn VCC BV en A.S.E. Repair als het ware onze collega’s geworden. Ik heb eigenlijk alleen maar contact met Ron van de Weerd of zijn bedrijfsleider Jeffrey Möllmann. Die korte lijnen en het snel kunnen schakelen zijn essentieel voor ons en onze opdrachtgevers. De hechte samenwerking draagt zeker bij aan de sterke marktpositie die wij met NIPPON GASES in relatief korte tijd in Nederland hebben opgebouwd”